Verzekerdenraad

Denk mee met je zorgverzekeraar

De Verzekerdenraad is een afvaardiging van alle zorgverzekerden van Eucare. De Verzekerdenraad komt onder andere samen met een afvaardiging van het bestuur en management van Eucare om advies te geven over bijvoorbeeld onze zorginkoop of communicatie met klanten.

Aanmelden voor de Verzekerdenraad

Wij zijn op zoek naar verzekerden die onze Verzekerdenraad willen versterken. Lees verder voor meer informatie over de Verzekerdenraad en over hoe je je aanmeldt.

Wat doet de Verzekerdenraad?

De Verzekerdenraad komt minimaal twee keer per jaar samen met een afvaardiging van het bestuur en management van Eucare om advies te geven over bijvoorbeeld onze zorginkoop of communicatie met klanten. Maar ook onderwerpen zoals onze producten, afhandeling van klachten en onze aanvullende verzekeringen komen aan bod.

Wie zit er in de Verzekerdenraad?

De Verzekerdenraad is een afvaardiging van alle zorgverzekerden van Eucare in Nederland. Voorwaarde is dat je minimaal met een basisverzekering verzekerd bent bij ons. We zijn op zoek naar een gemengde vertegenwoordiging van onze klanten, bijvoorbeeld qua leeftijd, geslacht en woonplaats, die onze zorgverzekeringen nog beter willen maken.

Hoe werkt de Verzekerdenraad?

De Verzekerdenraad bestaat uit minimaal 6 leden. Een lid wordt benoemd voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid van vier jaar verlenging. De Verzekerdenraad vergadert minimaal twee keer per jaar met een afvaardiging van het bestuur en management van Eucare. Onderwerpen die op de agenda komen zijn onder meer het zorginkoopbeleid, het jaarverslag en de algemene gang van zaken.

Het bestuur van Eucare kan de Verzekerdenraad daarnaast vragen om over specifieke onderwerpen te adviseren. Uiteraard kan de Verzekerdenraad ook ongevraagd advies uitbrengen.

Wat krijg je hiervoor terug?

Als lid krijg je veel informatie over de gang van zaken bij een zorgverzekeraar en is het mogelijk om Eucare te adviseren over zaken die jij belangrijk vindt voor de klanten van een zorgverzekeraar.

Eucare vergoedt de gemaakte onkosten en biedt daarnaast de mogelijkheid om de masterclass voor ledenraden bij Zorgverzekeraars Nederland te volgen.

Lijkt het je leuk om de Verzekerdenraad te komen versterken? Stuur dan een mail met daarin je motivatie en CV naar: info@eucare.es.